Vælg en side

Camping

Hjælp og rådgivning til campingpladser

Campingbranchen har nydt medvind de senere år, hvor flere danskere er blevet skubbet i retning af at prøve det. Det har både givet branchen fornyet energi og en række nye udfordringer. Udfordringer som vi i ORANGE elevator har hjulpet mange pladser med at vende til fordele.

Camping er et hjertebarn i ORANGE elevator – vi møder mange campingpladser og har noget af branchens mest præcise erfaring med at få campingpladser løftet et niveau og lykkedes med de mål, der gælder.

Arbejdet med camping

 

Campingpladser er meget sæsonbaserede forretninger, hvor det meste af årets indtjening foregår på få måneder om sommeren, mens udviklingsarbejde typisk foregår vinter og forår. Vi har efterhånden arbejdet sammen med mange campingpladser og har en god indsigt i branchens behov og udfordringer. Vi kan rådgive dig om ting som prissætning, økonomistyring og ledelse af din campingplads, så den bliver den bedst mulige forretning for dig.

Vores klippekortmodel, hvor timer købes efter behov passer i øvrigt rigtig godt til denne forretningsmodel.

Fastliggere

Et vigtigt element i campinpladsens økonomi er, hvad dit forhold til fastliggere bør være. På den ene side lægger de en bund i campingpladsens økonomi og kan også være aktive deltagere i campingpladsens virke og arrangementer. På den anden side lægger de beslag på en del af campingpladsens pladser til en væsentligt lavere pris, end hvad du ellers kunne have fået for den. 

Der er ikke et rigtigt svar på dette spørgsmål, men det er vigtigt at tænke over det. Vi har kunder, der har fyret alle fastliggere og andre der har sat prisen betragteligt op. Overvejelserne kan også gå på, hvor fastliggerne skal have plads. Skal de f.eks. have campingpladsens bedste beliggenhed, eller skal de være tæt på indgangen, så de signalerer, at der er liv på pladsen?

Indretning

Vi kan hjæpe dig med at gennemtænke campingpladsens udformning. Hvor bør der f.eks. være faciliteter, opladere eller andet? Og hvor vil det være smartest at lægge nye glampingtelte. Hvordan skal disse telte se ud og indrettes, hvor langt skal de ligge fra hinanden, og skal der være et udendørs område tilknyttet til de forskellige telte. Det kan være relevant at arbejde med zoneinddeling af pladsen, wayfinding mm. 

Sæsonudvidelse

Camping har nogle naturlige begrænsninger, når det kommer til sæsoner. Men selv om campingpladser måske sjældent vil kunne have åbent flere måneder af året, end de gør nu, vil et øget fokus på skuldersæsonerne gøre, at der bliver tjent flere penge i den periode, hvor der faktisk er åbent. Spredning af målgr

Der er f.eks. en vigtig pointe i, at forskellige nationaliteter holder ferie på forskellige tidspunkter. Svenskere har f.eks. ofte ferie tidligere på sæsonen end danskere. En god sprogversioneret hjemmeside kombineret med målrettede kampagner kan gøre, at du kan få flere af disse gæster til at vælge din campingplads til – på tidspunkter, hvor der faktisk er frie pladser.

Afhængigt af hvad der er af faciliteter vil det også være en mulghed at sigte efter kunder, der ikke typisk ville vælge en campingplads. Hvis der er lokaler til det, vil der f.eks. kunne afholdes events eller møder. Der vil også kunne satses mere på f.eks. cykelturister, hvis der tilbydes sikker opbevaring af cykler mv. Læs mere om cykelturisme her.

Marketing

Find ud af præcis hvem din målgruppe er, og hvor i landet de bor, og sørg for at henvende dig direkte til dem. Nogle campingpladser passer perfekt til børnefamilier, andre til aktive feriegæster. En etstjernet campingplads kan sagtens være en god forretning, hvis ejerne ved, hvem deres kunder er, og hvordan de får fat på dem. 

Erfaring med camping

Her er eksempler på opgaver, vi har haft, der relaterer sig til camping

Share This